pierwsza zielona ściana w Gliwicach

Pierwsza zrealizowana przez nas zielona ściana w Gliwicach. Została zrealizowana w restauracji Da Grasso w Gliwicach. Na niej nauczyłyśmy się najwięcej, traktowałyśmy ją jako formę testu, gdzie możemy przetestować nasze pomysły na rozwiązanie systemu nawadniania, sposób montażu, dobór gatunków. W restauracji panują dosyć specyficzne warunki, jest przede wszystkim bardzo ciepło oraz sucho, gdyż ściana znajduje się nie daleko kuchni w której jest piec do robienia pizzy. Niektóre gatunki wybitnie sobie z tym faktem nie poradziły, inne doskonale zaś czują się w takim klimacie. Przy realizacji miałyśmy bardzo dużo radości, jest to nasze pierwsze dziecko projektu Green Walls i mija już pół roku życia naszej zielonej ściany.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: